In gesprek met Monique van Besouw van HZRD wear

Monique van Besouw (47) moeder van twee zoons, ondernemend, nuchter, creatief en fervent skiër. Wil graag mensen in hun kracht zetten en lichtjes in hun ogen bezorgen. Dit deed zij ook al in haar werk als recruiter. Met haar kledinglijn HZRD wear wil zij wederom mensen een behagelijk en fijn gevoel bieden. Als goede vriendin was ik nieuwsgierig naar wat haar heeft bewogen om te gaan ondernemen. Bij Bon Vinkeveen aan de Vinkeveense plassen ga ik met Monique in gesprek.

Op de één of andere manier is het altijd een bewolkte dag als we naar Bon Vinkeveen gaan. Als echte diehards en omdat het weer mag, besluiten we eerst buiten te lunchen. Paar jaar geleden kwam Monique door een reorganisatie thuis te zitten. Dit beviel haar eigenlijk zo goed dat ze besloot om het voorlopig zo te houden. Heel fijn dat dit mogelijk was en daarom wilde zij ook iets teruggeven. Nog steeds is zij vrijwilliger bij de openbare Bibliotheek bij haar in het dorp. Wekelijks helpt zij bij de leesclub kinderen die moeite hebben met lezen.

Inspiratie om te ondernemen

Monique deed al een paar jaar onbetaald werk, haar jongens werden groter en kregen ook ineens interesse in kleding. Monique: “voor twee opgroeiende pubers kleding kopen is best een uitdaging. De kleding is ook niet altijd precies zoals je dat zelf zou willen”. In eerste instantie riepen de jongens: “Mam waarom beginnen dan we niet een eigen kledinglijn”. Hoe leuk samen sparren met je kids over dit soort plannen. Door omstandigheden ging Monique nadenken over haar leven. Daardoor weet ze nu, wie ze is, en wat zij wil. Naast het vrijwilligerswerk HZRD wear opzetten en dat heeft ze ook gedaan!

Waarom de naam HZRD wear

Eén ding was duidelijk, de naam moest kort maar krachtig zijn. Niet onbelangrijk je moest er ook meteen een logo van kunnen maken. Monique: ”het starten van een onderneming is best spannend en brengt ook risico’s met zich mee. Risico’s die ook in het dagelijks leven aanwezig zijn. Dit wil niet zeggen dat je ze uit de weg hoeft te gaan, blijf wel je leven leven. Risico’s durven nemen kan ook heel leuk en uitdagend zijn. Zo komt ook de naam HZRD wear tot stand. HZRD betekent namelijk risico! Samen met haar jongens gaat zij dit avontuur aan. Zij gaan de risico’s niet uit de weg maar kiezen voor de uitdaging, ontwikkeling en persoonlijke groei.

Wat is jouw doel en waar wil je naar toe met HZRD wear

Monique: ”op dit moment heb ik net een nieuwe hoodie aan mijn assortiment toegevoegd, Mix & Match. De klant bied ik hiermee de mogelijkheid om een op maat gemaakte hoodie te bestellen. Dit is het begin van het verbreden van haar productenrange. Met als doel meer verkopen en groeien met HZRD wear. Het fijne van ondernemer zijn is ook de vrijheid die je hebt in het maken van keuzes. In de verre toekomst zou zij wellicht ook nog verder willen uitbreiden naar het buitenland. Meest waarschijnlijk is dat haar geliefde Oostenrijk waar zij al jaren, met haar familie, als fervent skiër graag naar toe gaat.

Hoewel Monique in eerste instantie het ondernemen had onderschat, zie ik een vrouw voor me die heel goed weet wat ze wil met haar bedrijf. Nou dat belooft nog wat, ik blijf HZRD wear in ieder geval zeker in de gaten houden.

Je kunt HZRD wear ook volgen op Instagram @hzrdwear of kijk op haar website:  https://www.hzrdwear.nl/

Monique van Besouw (47) moeder van twee zoons, ondernemend, nuchter, creatief en fervent skiër. Wil graag mensen in hun kracht zetten en lichtjes in hun ogen bezorgen. Dit deed zij ook al in haar werk als recruiter. Met haar kledinglijn HZRD wear wil zij wederom mensen een behagelijk en fijn gevoel bieden. Als goede vriendin was ik nieuwsgierig naar wat haar heeft bewogen om te gaan ondernemen. Bij Bon Vinkeveen aan de Vinkeveense plassen ga ik met Monique in gesprek.

Op de één of andere manier is het altijd een bewolkte dag als we naar Bon Vinkeveen gaan. Als echte diehards en omdat het weer mag, besluiten we eerst buiten te lunchen. Paar jaar geleden kwam Monique door een reorganisatie thuis te zitten. Dit beviel haar eigenlijk zo goed dat ze besloot om het voorlopig zo te houden. Heel fijn dat dit mogelijk was en daarom wilde zij ook iets teruggeven. Nog steeds is zij vrijwilliger bij de openbare Bibliotheek bij haar in het dorp. Wekelijks helpt zij bij de leesclub kinderen die moeite hebben met lezen.

Inspiratie om te ondernemen

Monique deed al een paar jaar onbetaald werk, haar jongens werden groter en kregen ook ineens interesse in kleding. Monique: “voor twee opgroeiende pubers kleding kopen is best een uitdaging. De kleding is ook niet altijd precies zoals je dat zelf zou willen”. In eerste instantie riepen de jongens: “Mam waarom beginnen dan we niet een eigen kledinglijn”. Hoe leuk samen sparren met je kids over dit soort plannen. Door omstandigheden ging Monique nadenken over haar leven. Daardoor weet ze nu, wie ze is, en wat zij wil. Naast het vrijwilligerswerk HZRD wear opzetten en dat heeft ze ook gedaan!

Waarom de naam HZRD wear

Eén ding was duidelijk, de naam moest kort maar krachtig zijn. Niet onbelangrijk je moest er ook meteen een logo van kunnen maken. Monique: ”het starten van een onderneming is best spannend en brengt ook risico’s met zich mee. Risico’s die ook in het dagelijks leven aanwezig zijn. Dit wil niet zeggen dat je ze uit de weg hoeft te gaan, blijf wel je leven leven. Risico’s durven nemen kan ook heel leuk en uitdagend zijn. Zo komt ook de naam HZRD wear tot stand. HZRD betekent namelijk risico! Samen met haar jongens gaat zij dit avontuur aan. Zij gaan de risico’s niet uit de weg maar kiezen voor de uitdaging, ontwikkeling en persoonlijke groei.

Wat is jouw doel en waar wil je naar toe met HZRD wear

Monique: ”op dit moment heb ik net een nieuwe hoodie aan mijn assortiment toegevoegd, Mix & Match. De klant bied ik hiermee de mogelijkheid om een op maat gemaakte hoodie te bestellen. Dit is het begin van het verbreden van haar productenrange. Met als doel meer verkopen en groeien met HZRD wear. Het fijne van ondernemer zijn is ook de vrijheid die je hebt in het maken van keuzes. In de verre toekomst zou zij wellicht ook nog verder willen uitbreiden naar het buitenland. Meest waarschijnlijk is dat haar geliefde Oostenrijk waar zij al jaren, met haar familie, als fervent skiër graag naar toe gaat.

Hoewel Monique in eerste instantie het ondernemen had onderschat, zie ik een vrouw voor me die heel goed weet wat ze wil met haar bedrijf. Nou dat belooft nog wat, ik blijf HZRD wear in ieder geval zeker in de gaten houden.

Je kunt HZRD wear ook volgen op Instagram @hzrdwear of kijk op haar website https://www.hzrdwear.nl/