Mijn Polar Vantage M

Mijn Polar Vantage M

Paar weken geleden heb ik de Polar Vantage M gekocht. Ik heb toen beloofd dat ik jullie uitgebreid zou vertellen wat mijn ervaringen zijn en waarom ik voor dit horloge heb gekozen. Nu ik een paar weken heb gelopen met mijn horloge, inmiddels zijn we onafscheidelijk, dacht ik nu kan ik mijn ervaringen wel met jullie delen. Dus daar komt ie…..

Shine op Instagram

Toch wel enigszins onder de indruk van de mooie foto’s op Instagram. Waarop hardlopend Nederland vol trots hun hardgelopen kilometers toonden. Ik ook geluiden hoorden dat het gebruik van een sporthorloge heel handig kan zijn bij het trainen voor een hardloopwedstrijd. Laat het toeval nou zijn dat ik zelf ook binnenkort start met trainen voor de halve Marathon van Amsterdam en daar echt voor de volle 100% voor wil gaan. Dus toch maar eens op onderzoek om te kijken wat voor soort horloges er allemaal zijn.

Advies

Op de social media kanalen zie ik verschillende horloges voorbijkomen. Als ik ergens niet goed in ben is kiezen en daarom wil ik er graag hulp bij. Dus op naar Intersport Veldhuis omdat ik daar ook mijn hardloopschoenen koop. Aangezien ik hier al jaren kom voelt dat het meest vertrouwd om een deze investering te doen. Bovendien had ik daar ook mijn eerste Polar, een roze M400 gekocht. Na uitgebreide uitleg, van verschillende horloges en de prijzen, ga ik twijfelend naar huis. Best prijzig en niet een aankoop die ik zomaar zou doen. Dus ik ga erover nadenken wellicht iets voor mijn verjaardag. Als ik naar mijn auto loop weet ik diep in mijn hart dat ik dit horloge heel graag wil hebben en ga kopen.

Superaanbieding

Als er dan een week later een bericht op Instagram een super aanbieding voorbijkomt aarzel ik geen moment. Ik reageer direct op de aanbieding en na over en weer chatten bestel ik mijn horloge meteen via mijn hardloopschoen.nl. Ook goed om te weten dat zij onderdeel zijn van Intersport Veldhuis. De aankoop op zich vond ik al een feestje en kon niet wachten tot ik hem kon ophalen en mee hardlopen. Twee dagen later is het zover, op naar de winkel om mijn Polar Vantage M op te halen. Echt fijn hoe dat dan gaat. Mijn horloge wordt in de winkel vast een beetje opgeladen, ingesteld en ik krijg uitgebreid uitleg over de verschillende menu’s. Ik ga met een meer dan blij gevoel naar huis. Gewoon mezelf getrakteerd op een gaaf nieuw horloge. Nu is het wachten tot vrijdag want dan staat mijn eerst loopje weer gepland.

De zones

Die vrijdag doe ik precies wat er is uitgelegd en begin met hardlopen. Eerlijk gezegd nog niet gekeken naar de uitleg over de zones, dus we gaan op gevoel. Als er dan van alles gebeurt op mijn scherm heb ik eerlijk gezegd geen idee wat het allemaal precies betekent. Het enige dat mij opvalt is dat ik de eerste 4km in de gele zone blijf hangen om vervolgens de rest van mijn rondje in de rode zone terecht te komen. Het lopen gaat lekker dus ik geniet en bedenk dat ik straks vol trotst ook kan shinen op Instagram. Het uitvogelen hoe het verder allemaal zit dat komt vanzelf wel.

Leuke meldingen

Gaandeweg de verschillende loopjes ontdek ik van alles. Zo verteld de polar je wanneer je vergeten bent je slaap te registreren, wanneer het tijd is voor een workout, bewegen of je spieren rekken. In het menu vind je dan ook verschillende workouts zoals: “kracht, lenigheid en cardio. Een aantal workouts heb ik al geprobeerd en deze zijn goed te doen hoor. Net als veel hardlopers vind ik het lastig om naast het lopen krachttraining te doen. Daarom is dit horloge heel handig. Je kunt het horloge zo instellen dat je steeds een melding krijgt om iets te doen. Dus met meldingen kom ik strak een heel eind. Verder merk ik ook dat het lopen stukken beter gaat nu ik in verschillende zones loop en meer op hartslag loop.

Polar Flow app

Jouw vorderingen kun je teruglezen in de Polar flow app. In deze app zie bijvoorbeeld hoeveel minuten je in elke zone hebt gelopen, wat je hartslag was etc. Bovendien kun je ook op een link klinken voor nog wat extra uitleg over het horloge en de verschillende menu’s. Eerlijk gezegd ben ik daar nog niet aan toegekomen maar zoals ik al zei, ik ontdek steeds meer over de mogelijkheden. De volgende stap is uitzoeken hoe ik een hardloop schema via de app kan lopen. Voor mij echt heel handig zo blijf ik gemotiveerd en gefocust.

Conclusie

Ik ben echt blij met mijn horloge. Perfect voor sporters die het prettig vinden om hun loopjes helemaal te analyseren. Of die als doel een training hebben, beter willen gaan hardlopen, is de Polar Vantage M echt een aanrader. Enige minpuntje tot nu toe is het kleine bandje om je horlogebandje niet te laten flapperen, die moet je steeds weer terugschuiven. Verder ben ik er in ieder geval echt super blij mee. Nu nog een wat meer ontdekken en dan en we zijn onafscheidelijk. Na een paar weken merk ik al dat het lopen beter en relaxter gaat. Nu nog een paar weken genieten en dan begint mijn road to the halve marathon van Amsterdam. Benieuwd wat ik op mijn weg daarnaar toe allemaal tegen kom? Ik ga het jullie allemaal vertellen.