In gesprek met Myrthe Bon van Bon aan de sluis

Myrthe Bon (45) vrouw van en moeder van drie kids. Houdt van verre reizen en ondernemen binnen bepaalde bandbreedtes. Vindt het belangrijk en leuk om haar eigen boontjes te doppen. Het moet ook te combineren zijn met het gezin. Sinds enkele weken is zij locatiemanager van de zomerse pop-up-locatie: Bon aan de Sluis. De bekende Bon gastvrijheid maar dan in een ander jasje. Met Inspired by Maggie deelt zij hoe dit alles tot stand is gekomen.

Ik tref Myrthe op een regenachtige dag in de Serre van het restaurant Bon Vinkeveen. Bon aan de sluis is die dag namelijk helaas gesloten maar dat mag de pret zeker niet drukken. Met een kop koffie en thee beginnen we gezellig te kletsen. Ze vertelt mij dat ze net als haar man Vincent Bon (eigenaar van Bon Vinkeveen) gestudeerd heeft aan de Hoge Hotelschool in Maastricht. Na haar studie veel horeca ervaring opgedaan, ook hier in het restaurant, daarna toch een andere weg ingeslagen. De afgelopen tien jaar is zij namelijk werkzaam geweest bij Nyenrode, waaronder als programmamanager Pre- Masters Accountancy.

Het roer omgooien hoe doe je dat?

Het leven is voor haar nog steeds een ontdekkingstocht en soms wil je dan een andere koers gaan varen. Myrthe vertelt: “ik heb het idee om een eigen toko te beginnen altijd wel leuk gevonden. Fijn ook om op eigen benen te staan. Door de veranderde omstandigheden heb je samen ook ineens meer ruimte om naar de plannen te kijken die al een tijdje op de boekenplank liggen. Zo ook het plan om een Event- en meeting locatie te beginnen”. In deze tijd is het natuurlijk wel een risico om met iets nieuws te starten. Toch hebben ze samen besloten om dit risico te nemen. Vertrouwen op je eigen kracht en het mooie plekje aan de sluis dat verkoopt zichzelf wel!

Bon aan de sluis

Het gesprek krijgt een verrassende wending omdat ik ontdek dat de mooie pop-up-locatie een tijdelijke tussenstap is. Een tussenstap naar een Event- en meeting locatie die uiterlijk voorjaar 2023 waarheid wordt. Myrthe: “ik ben al tijdje niet meer werkzaam geweest in de horeca. De keuze van een tussenstap hebben we dus bewust gemaakt. Op deze manier doe ik weer ervaring op. Geef ik mezelf ruimte om te groeien naar gastvrouw van de Event- en meeting locatie”. Met eigen ogen heb ik gezien en mogen ervaren hoe Myrthe aan het groeien is. Mooi om te zien hoe zij haar publiek heerlijke hapjes en drankjes biedt. Van Verdejo tot Gin-Tonic, van verse sandwiches tot verrassende Flammkuchen en van zoete aardappelfrites tot calamares, gevarieerd, speels, gastvrij en self-serviced. Bovendien werkt de wisselwerking met het restaurant ook echt heel goed. Als je tafel nog niet gereed is dan kun bij Myrthe eerst gezellig een drankje doen. Ondertussen genietend van de interactie in en om de sluis of een potje jeu de boule spelen.

Event- en Meetinglocatie

Na die verrassende wending ben ik wel nieuwsgierig geworden. Ik trek de stoute schoenen aan en vraag Myrthe of zij al iets meer kan vertellen over de nieuwe locatie. Vol enthousiasme begint Myrthe te vertellen. Myrthe: “de event- en meetinglocatie richt zich meer op de zakelijke markt en is minder gebonden aan de naam Bon. Samen met een nieuwe compagnon wordt dit mijn eigen “toko” en Vincent denkt op de achtergrond mee. Als gastvrouw biedt zij kleine gezelschappen de mogelijkheid om op een prachtige plek samen te komen. Een plek waar je echt het buitengevoel hebt en die allerlei mogelijkheden biedt.  Op een exclusieve manier private dining, intieme feestjes, vergaderen of teamuitjes. Voor de sportievelingen als extra varen, suppen, wandelen of gewoon van de omgeving en natuur genieten. De echt grote feesten, waarbij je in polonaise dansend achter elkaar aanloopt, die gaan natuurlijk ouderwets door bij Bon Vinkeveen.

Vol bewondering heb ik naar het verhaal van Myrthe geluisterd. Het is duidelijk dat het ondernemen haar in het bloed zit. Hoe mooi dat je dit dan samen met jouw partner kan doen. Haar enthousiasme over de plannen is ook op mij overgeslagen. De verdere ontwikkeling blijf ik zeker volgen net als mijn bezoekjes aan dit heerlijk plekje aan de Proostdijersluis.

Ook jij kunt Bon aan de Sluis volgen via Instagram @bonaandesluis of kijk op de website http://www.bonvinkeveen.nl/bonaandesluis