MOMLIFE

Vier jaar geleden ben ik gescheiden. Samen hebben we er alles aan gedaan om het voor onze dochters, Maddy 14 en Faith 12, zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo mochten de meiden bijvoorbeeld meedenken over de omgangsregeling. Ze kozen voor week op week af. Helaas ging de scheiding ging dit niet altijd zonder slag en stoot. Eerlijk gezegd viel ik als moeder ook wel een beetje van mijn troon. De afgelopen jaren waren dan ook zeker niet makkelijk. Gelukkig is de band met mijn dochters en ex-man nu weer goed.  In de week dat de meiden er zijn gebeurd er echt van alles in ons meidenhuis. Eén keer in de twee weken deel ik met jullie hoe ik als alleenstaande moeder met mijn twee pubers omga en natuurlijk wat we zoal meemaken. Een kijkje in de keuken van mijn momlife!

Zo veranderlijk alles als het weer

Mijn prinsessenspul was er weer gezellig. De vorige keer dat de meiden hier waren was het echt pittig. Mede door de schoolexamens van Maddy, de online less door quarantaine van de hele klas van Faith, zaten we behoorlijk op elkaars lip. Dit leverde enerzijds behoorlijk wat irritaties op. Anderzijds ook warme en hilarische momenten. Doet me toch wat als moeder wanneer je kind zegt: “mam, blijf je nog even beneden want ik heb morele steun nodig. Ik krijg stress van al die schoolexamens en wil graag dat je me overhoort”.

Tja, eerlijk gezegd wil ik zeggen: “nee toch kan mijn ogen niet meer openhouden en wil eigenlijk wel naar bed”. Als ik mijn mond open doe komt er totaal iets anders uit. Namelijk: tuurlijk wil ik dat schatje, geef je boeken maar. Ze springt op en geeft me een stralende lach en een dikke knuffel. Nou dan ben je toch verkocht als moeder. Dus al komt het uit mijn tenen met een big smile begin ik met over horen.

Dan is er Faith die met haar klas een feestje maakt van de online lessen. Met enige regelmaat stapt ze mijn werkkamer binnen om te vertellen wat voor grapjes, de klas, met de leerkrachten uithalen. Eerlijk gezegd is het ook hilarisch om te zien dat de kinderen bij de Franse les ineens, door de docent heen, met ze allen tegelijk tot tien gaan tellen. En ja, ook nog in het Frans en er komen de meest verschrikkelijke uitspraken uit. In mijn hart lig in helemaal in een deuk maar ook hier probeer ik het niet te laten merken. Ik spreek haar op mijn manier streng toe en zeg: “nou Faith dit kunnen jullie niet maken, stop daarmee”! Het heeft duidelijk geen effect want ze loopt lachend weg.

Waar ze normaal vooral op hun kamer zitten waren ze dus erg in beeld. Helemaal prima en gezellig natuurlijk. Maar na het hardlopen, werken, huishouden, koken, boodschappen en kletsen was ik wel een beetje op. Dus deze week had ik me hier al geestelijk weer op voorbereid. Op tijd hardlopen zodat we daarna in alle rust kunnen opstarten. Voor de hele week al boodschappen gedaan en het huis helemaal opgeruimd. In de pauze al koken zodat we op tijd kunnen eten en uitgebreid kletsen, of helpen met school. Nou dat voorbereiden kan ik voortaan wel laten. Ik merk het al als ze afgelopen maandag lachend binnen stappen. Normaal gesproken hebben ze last van de wissel dag en vliegen ze met hun spullen naar boven. Dit keer niet hoor, ze waren echt gezellig en vol met verhalen. Zelfs bij het overdrachtspraatje met hun vader bleven ze zitten. Het werd helemaal feest toen hun paps ook nog bleef eten. De toon voor deze week was gezet en daar was ik natuurlijk helemaal blij mee.

Jeetje die meiden zijn zo veranderlijk als het weer. Echt een heerlijke week gehad met mijn prinsessenspul. Maddy die spaghetti maakt, Faith zorgt voor een taco avond. Het is echt genieten van onze open moeder dochter gesprekken en na het eten verdwijnen de dames naar boven. De morele steun is niet meer nodig nu er allemaal mooie cijfers binnen rollen en Faith vermaakt zich prima op haar kamer. En ik, ik verdwijn weer lekker op tijd naar boven. Wat een wereld van verschil. Eerlijk is eerlijk, waarschijnlijk hebben de led lights, die ik voor de meiden hun kamer had gekocht, er ook iets mee te maken. Ze waren daar zo blij mee, dat ze na het eten direct naar hun kamer verdwenen.

Ja als gescheiden moeder ben ik af en toe toch stiekem een beetje aan het compenseren door mijn prinsessenspul extra te verwennen. In dit geval kon ik daar ook mooi van profiteren. Erg benieuwd wat me volgende week staat te wachten. Jullie ook?…….

Liefs Maggie