The road to Melbourne 2023

Over iets minder dan drie maanden, vlieg ik met Run for Kika Marathon naar Melbourne waar ik een halve marathon loop. Lang voelde het als heel ver weg maar de spanning begint nu toch wel een beetje stijgen. In mijn blog kunnen jullie  lezen hoe de afgelopen maanden zijn geweest. De komende maanden hou ik jullie op de hoogte van de events waar ik aan deel neem. en neem ik jullie verder mee op mijn road to Melbourne

Whoo hoo Melbourne

The road to Melbourne ontstond vorig jaar op de Lente borrel van KiKa. Ik ontdekte dat Melbourne in 2023 een optie was. Mijn hart sprong en voor ik het door had riep ik: “ die halve marathon ga ik lopen”. In mijn enthousiasme niet nagedacht over wat voor uitdagende reis dit wel niet is. Het moment van inschrijven heb ik nog even geaarzeld. Duurde ander halve week voor ik mij daadwerkelijk inschreef. Zelfs toen ik alles had ingevuld gierde de zenuwen door mijn lijf en ging er van alles door mijn hoofd:” is dit wel verstandig en de reis alleen al is een uitdaging “. Waarop mijn gevoel zei:” jij kan dit, go for it”. Behalve een bijzondere ervaring is het ook voor een goed doel. Met mijn ogen dicht klikte ik op bevestigen en The Road to Melbourne 2023 was een feit.

Sponsorgeld

Het moment van inschrijven begon voor mijn gevoel ook het avontuur. Ik stelde mezelf het doel: “minimaal € 10.000,- aan sponsorgeld ophalen en in ieder geval voor het einde van het jaar mijn startbewijs”. Op vakantie in Parijs bedrijven aangeschreven en sponsors benaderd die mij voor de halve marathon op de Veluwe ook hadden gesponsord. Ja in de stad van liefde popte het ene na het ander idee op. Lege flessen actie , dit keer wel met de KiKa stollen aan de slag, Virtuele sponsorloop op Be Active Day en een Halloween actie. Onverwachts kreeg ik ook de kans om de kneepjes van het collecteren te leren. Eerlijk is eerlijk het werven van sponsors was en is best intensief en spannend.  Een half jaar lang was ik daar dag en nacht mee bezig. Heel leuk als je ziet dat je sponsorteller stijgt en  frustrerend als er weken niets gebeurt. Een bewogen periode met veel leuke momenten en mooie ervaringen. Het behalen van mijn doelen gaf ook een onbeschrijfelijk gevoel. Met een big smile kijk ik terug op deze tijd.

Vrijwilligerswerk

Het was ook periode waarin ik tussen de bedrijven door op verschillende evenementen van KiKa als vrijwilliger heb geholpen. De herinneringen aan Walk for KiKa, Run for KiKa – Shine a light en de foto shoot voor 24RUN for KiKa zijn momenten die ik enorm koester en heel veel positieve energie van kreeg. Net als de Dam tot Damloop, waar ik op de waterpost de lopers aanmoedigde en mocht voorzien van water. Het woord water zal ik niet snel vergeten het kwam namelijk met bakken uit de hemel die dag. Het mocht de pret niet drukken en ondanks de kou en nattigheid zo gelachen om alle grapjes, bedankjes en high fives van de lopers. Met als hoogtepunt mijn ontmoeting met Marc Wiewel, die mijn startbewijs had overgenomen.  Ja het vrijwilligerswerk deed mij goed. Als geen ander weet ik hoe belangrijk de support en verzorging van de vrijwilligers is. Het gaf en geeft mij voldoening om zowel de organisatie maar ook de sporters te steunen. Iets van liefde voor hardlopen en sport.

Het gat


Na het behalen van het sponsorgeld/ startbewijs en het vrijwilligerswerk viel ik toch wel een beetje in een gat. Behalve dat ik moest bijkomen van een drukke periode was het na de euforie van de halve marathon van Amsterdam en de Zevenheuvelen Nacht ook stil op gebied van hardlopen. Daarbij was the Road to Melbourne voor mijn gevoel nog erg lang. Dus schreef ik mij in voor de kwart van Egmond, de tien van de Groeten uit Schoorl de halve van de CPC loop en de Johan Cruijff Legacy 14K. Opladen voor deze loopjes ging met moeite. Zeker in Schoorl merkte ik na de finish dat een bepaald gevoel ontbrak. Wat was ik blij met een ontstoken teen waardoor ik de CPC loop kon laten schieten. Welkome afwisseling was het om als vrijwilliger te helpen bij Run for Kika marathon Texel. Ook de testevents voor the road to Rotterdam van HOKA en de marathon van Rotterdam, geweldig om als ambassadeur te helpen. De positieve energie van de sporters deed mij enorm goed waardoor de hardloop vibe weer ging stromen.

Trainen met een coach

Mede door deze vibes in mei ook een knoop doorgehakt. Ik besloot om toch met behulp van een coach te trainen. Lopen op een schema word ik normaal gesproken zenuwachtig van. Alleen wist ik ook dat er iets moet gebeuren. Ik merkte namelijk dat het doelloos hardlopen mij een beetje begon te slopen. Terwijl het juist de bedoeling was om mentaal en fysiek zo sterk mogelijk richting Melbourne te gaan. Weer mijn gevoel gevolgd en gekozen voor Triapeak van Concetta Pichierrie. Inmiddels drie maanden verder en geen seconde spijt van deze stap. Tuurlijk moest ik wel wennen aan het lopen op hartslag. Geloof me in het begin was het soms echt frustrerend en een worsteling met mijn horloge en hartslag, en soms nog hoor. Door het uitdagende schema en de manier van coachen bleef ik volhouden. Het voelt fijn om niet te hoeven na denken en gewoon de training te volgen. Waar het niet goed gaat of als ik te vaak de hartslagzones loslaat, komt mijn de coach in de lucht. Dit houdt mij scherp en gemotiveerd. Helemaal omdat ik voel dat de trainingen zijn vruchten afwerpen en het plezier weer helemaal terug is. Elke donderdag kijk ik nu vol verwachtingen in de app welke trainingen en uitdagingen er op de agenda staan. Een heuveltraining, “leuke interval” of bos/trail loopje. Ja de uitdagingen vliegen mij om de oren and I love it.

Uitdagingen 2024

Naast dat ik mij mentaal en fysiek fit voel, zorgen de begeleiding en trainingen ook voor zelfvertrouwen. Ik voel mij sterk genoeg om volgend jaar the Big Dream waar te maken. Wat is die Big Dream dan: “ eindelijk een hele marathon lopen”.  De inschrijving is ook al een feit. Samen met mijn coach train ik na Melbourne lekker verder. Jullie  zijn vast benieuwd welke marathon dat gaat worden. Ik hou jullie ook niet in spanning hoor. Na overleg met mijn familie en lieve mensen die mij dierbaar zijn,  heb ik besloten om volgend jaar weer sportief in actie te komen voor KiKa. Ga ik weer zoveel mogelijk sponsorgeld ophalen voor dit mooie doel.. Er is namelijk nog steeds heel veel geld nodig voor de financiering van onderzoek naar kinderkanker om die 100% te bereiken. Daarom loop ik in oktober 2024 met Run for KiKa Marathon de Marathon van Amsterdam. Met als mentale voorbereiding 1 juni de halve van de Icefjord Midnight Marathon in Groenland. Spannende uitdagingen, al zeg ik het zelf,  waar ik in 2024 vol voor ga. Maar eerst verder op mijn road to Melbourne 2023. De komende drie maanden staan er nog veel leuke dingen op de planning, zoals een gave trailrun. Ik hou jullie op de hoogte.

To be continued………………….

Liefs Maggie